Your content here…
Your content here…
Your content here…
Your content here…
Huurkoop is een objectgebonden vorm van lenen. Dit betekent dat de hoogte van het krediet wordt bepaald door de aanschafprijs van het object. Huurkoop is een kredietvorm waarbij u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt over een vooraf afgesproken looptijd. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.

In het ene geval lost u het geleende bedrag volledig af tot het eind van de overeenkomst. In het andere geval kunt u aflossen tot een van tevoren afgesproken bedrag. Dit bedrag is de slottermijn, een extra termijn die u gelijktijdig met de laatste termijnbetaling voldoet. De hoogte van de slottermijn is afhankelijk van de verwachte opbrengst bij inruil van het gefinancierde object, een auto bijvoorbeeld. Het is dan belangrijk dat de looptijd van uw lening wordt afgestemd op de gebruiksduur van die auto. Als u vervolgens uw auto inruilt voor een nieuwe, dan kunt u via uw adviseur of dealer weer een krediet bij ons afsluiten. Deze manier van financieren kan prima worden afgestemd op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Normaal gesproken leent u een bedrag van minimaal € 5.000,- en betaalt u in 6 tot 72 maanden terug. Langere looptijden zijn in overleg mogelijk. Gedurende de looptijd van de kredietovereenkomst bent u economisch eigenaar en heeft u het genot van het aangeschafte object (naast een auto kan het ook gaan om een boot, motor of caravan). Als u het gehele krediet heeft afgelost wordt u ook juridisch eigenaar. Vanwege het onderpand geldt bij Huurkoop in principe geen eindleeftijd waarop uw contract beëindigd dient te zijn. Huurkoop is geen doorlopend krediet.
Advies013 bemiddelt voor diverse financieringsmaatschappijen en verzorgt voor u de voordeligste lening!