U heeft een baan en een werkgever. Op enig moment komt er een reorganisatie en u heeft geen baan meer. Gelukkig heeft de werkgever een sociaal plan waardoor u een eenmalige uitkering krijgt, een gouden handdruk.

U heeft een baan en een werkgever. U krijgt een nieuwe leidinggevende die u het leven zuur maakt. De situatie escaleert en na een half jaar ruziën staat u voor de kantonrechter voor de ontbinding van uw arbeidsovereenkomst. De kantonrechter stelt u in het gelijk en u krijgt een mooie eenmalige uitkering.

Genoemde situaties komen dagelijks voor. Het kan zijn dat u ook geconfronteerd wordt met zo’n situatie. Laat u zich dan adviseren door Advies013.

Waarom krijgt u die eenmalige uitkering eigenlijk?

De gouden handdruk is eigenlijk een eenmalige uitkering voor gemist salaris(verhogingen) en te verwachten pensioentekorten. Daarom wordt de gouden handdruk ook vaak daaraan besteed. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje:

Direct laten uitkeren op een spaar- of beleggersrekening
Uitkering uitstellen en gebruiken voor een koopsom
Aanvulling op uw huidige inkomen
Een stamrecht BV oprichten
Welke mogelijkheid u ook kiest, u krijgt altijd te maken met de fiscus. Omdat de fiscale behandeling ook afhankelijk is van uw persoonlijke situatie, gaan daar hier niet dieper op in. Graag maken wij een afspraak om samen te bekijken wat voor u het beste is.