Over uw pensioen

U heeft een baan en een inkomen, dat inkomen maakt het mogelijk de dingen te doen die u graag wil doen. En soms ook niet. Omdat uw wensen groter zijn dan uw financiën dat toelaten. En vaak worden die wensen dan uitgesteld met de gedachte: als ik later met pensioen ga dan…. Maar weet u wat uw inkomen is als u met pensioen gaat?

Ook is er natuurlijk een kans dat u denkt, ach als ik maar gewoon lekker door kan gaan met mijn huidige leven, ben ik tevreden. Ook dan is het antwoord op bovenstaande vraag, weet u wat uw inkomen is als u met pensioen gaat, erg belangrijk.

En wat gebeurt er wanneer u voor uw 65e komt te overlijden? Hebben uw nabestaanden dan de beschikking over voldoende inkomen? Hoe zit het met uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt? Bent u wel van plan te wachten tot uw 65e jaar om met pensioen te gaan?

Allemaal vragen en situaties die aan de orde komen als wij een gesprek hebben over uw wensen en onze oplossingen daarvoor.

Uw pensioen kunt u op verschillende manieren regelen. Door onze ervaring, die meer dan 20 jaar terug gaat, zijn we goed op de hoogte van de oplossingen op pensioengebied. Wij helpen u graag.

De ondernemer neemt een bijzondere positie in op het gebied van pensioen. De verantwoordelijkheid van de ondernemer is erg groot. Buiten de AOW krijgt de ondernemer geen pensioen of arbeidsongeschiktheidsvoorziening vanuit de overheid.
U heeft te maken met een grotere vrijheid maar ook met een grotere problematiek. Want welk risico neemt u zelf en wat gaat u verzekeren. Een paar voorbeelden:

  • Pensioen zelf regelen of afsluiten
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten
  • Nabestaandenpensioen afsluiten

In ons advies kijken we niet alleen maar naar de ondernemer maar ook naar de onderneming; kan de onderneming de toezegging op lange termijn dragen? Ook komt in beeld wat de risico’s en wensen zijn. Hoe kunnen deze het beste worden afgedekt of geregeld.
Wij zetten alvast wat vraagstukken voor u op rij:

  • Voorzieningen IB ondernemers
    Pensioenverzekering afsluiten, lijfrente, oudedagsreserve
  • Voorzieningen DGA ondernemers
    In eigen beheer of verzekeren?

Als u in het verleden binnen of buiten uw onderneming een pensioen of lijfrente heeft opgebouwd kunnen wij ook veel voor u betekenen, denkt u maar eens aan:

  • Uitkeringen vanuit de Pensioen BV of verzekeren?
  • Lijfrente oud fiscaal regime
  • Stakingswinst

Advies013 maakt graag een afspraak om samen met u alles in beeld te brengen. Wij werken in samenwerking met u accountant.

U heeft een baan en een werkgever. Op enig moment komt er een reorganisatie en u heeft geen baan meer. Gelukkig heeft de werkgever een sociaal plan waardoor u een eenmalige uitkering krijgt, een gouden handdruk.

U heeft een baan en een werkgever. U krijgt een nieuwe leidinggevende die u het leven zuur maakt. De situatie escaleert en na een half jaar ruziën staat u voor de kantonrechter voor de ontbinding van uw arbeidsovereenkomst. De kantonrechter stelt u in het gelijk en u krijgt een mooie eenmalige uitkering.

Genoemde situaties komen dagelijks voor. Het kan zijn dat u ook geconfronteerd wordt met zo’n situatie. Laat u zich dan adviseren door Advies013.

Waarom krijgt u die eenmalige uitkering eigenlijk?

De gouden handdruk is eigenlijk een eenmalige uitkering voor gemist salaris(verhogingen) en te verwachten pensioentekorten. Daarom wordt de gouden handdruk ook vaak daaraan besteed. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje:

  1. Direct laten uitkeren op een spaar- of beleggersrekening
  2. Uitkering uitstellen en gebruiken voor een koopsom
  3. Aanvulling op uw huidige inkomen
  4. Een stamrecht BV oprichten

Welke mogelijkheid u ook kiest, u krijgt altijd te maken met de fiscus. Omdat de fiscale behandeling ook afhankelijk is van uw persoonlijke situatie, gaan daar hier niet dieper op in. Graag maken wij een afspraak om samen te bekijken wat voor u het beste is.